Νεαρός αυλητής σε γαμήλια πομπή. Θραύσμα λουτροφόρου από το ιερό της Νύμφης του Γάμου, 460-450 π.Χ. Ισόγειο, Προθήκη 5, Αρ. 12.

Τρίτα Γενέθλια Μουσείου Ακρόπολης

Τετάρτη, 20 Ιουνίου, 2012

Δωδεκάωρο με μουσική στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 γιορτάζει τα τρίτα γενέθλιά του. Οι εκθεσιακοί του χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριό του. Την ημέρα αυτή, η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους τους επισκέπτες.

Ένα μουσικό ταξίδι στην ελληνική και παγκόσμια μουσική δημιουργία.

Από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν στις αίθουσες του Μουσείου μικρά σύνολα και διακεκριμένους σολίστες σε ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον αρχαίο ήχο και σταθμούς στην Αναγέννηση, το  Μπαρόκ, την κλασσική και ρομαντική εποχή, αλλά και σε ξεχωριστά  έργα του 20ού αιώνα.

Συμμετέχουν τα εξής μουσικά σύνολα: Expromte, Guitarte, Duo βιολί-πιάνο (Παπαγιανάκη-Μαντζουράτου), Ritornello, Συγκροτήματα Ελληνικών Οργάνων Μ. Καρπάθιου και Γ. Λυκούρα, Συγκρότημα «Χρυσέα Φόρμιγξ», Quinteto Ξύλινων Πνευστών Q-Innegal, Duo Κιθάρα-Μαντολίνο, Duo Βιολί και Πιάνο (Χριστοδούλου-Νεοφυτίδου), Συγκρότημα ‘Κίθαρις’ του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Trio Solvista, Guitar 4-Tune, Trio λυρικών καλλιτεχνών.   

Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν από τα Μουσικά Σύνολα και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Στις 8:30 το βράδυ, στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσει Δωδεκανησιακά έργα του Γ. Κωνσταντινίδη και αποσπάσματα από συνθέσεις των Javier Busto και Lajos Bardos. Διεύθυνση Χορωδίας: Δημήτρης Μπουζάνης.

Στις 9:30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσουν έργα Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Παπαδημητρίου και Ξαρχάκου. Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Πυλαρινός, Σολίστ: Δημήτρης Μπάσης.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της μουσικής εκδήλωσης.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την μουσική εκδήλωση στη σελίδα Facebook του Μουσείου.

facebook