Χάλκινος λύχνος σε μορφή πολεμικού πλοίου. Βρέθηκε στο εσωτερικό του Ερεχθείου, του ναού στον οποίο κατέληγε η πομπή των Παναθηναίων. Τέλη 5ου αι. π.Χ. (ΕΑΜ Χ 7038) Πρώτος όροφος, δυτικά, ενότητα «Ερέχθειο». Ελεύθερη προθήκη 42.

Το υδάτινο στοιχείο στο Μουσείο Ακρόπολης

Σάββατο, 30 Μαΐου, 2015

Το νερό αποτελούσε κυρίαρχο στοιχείο στην αρχαία ελληνική σκέψη. Οι Αθηναίοι το βλέπουν, το διαχειρίζονται, το προσωποποιούν και πιστεύουν στο θεϊκό του έλεγχο. Οι επισκέπτες συζητούν  με τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές για την πολύμορφη παρουσία του στην περιοχή της Ακρόπολης και για τον υδάτινο κόσμο στη λατρεία, στους μύθους και στη ζωή της αρχαίας Αθήνας.

Η θεματική παρουσίαση «Το υδάτινο στοιχείο στο Μουσείο Ακρόπολης» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 30 Μαΐου 2015, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 60 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook