Παρυφή ιματίου (Κόρη 684).

Υφάσματα στο υλικό της τέχνης

Σάββατο, 4 Απριλίου, 2015

Ένα ταξίδι στην αρχαία ενδυμασία μέσα από τα υφάσματα που καλύπτουν τους ήρωες της τέχνης στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου. Τα υλικά, η δημιουργία, τα είδη και η διακόσμηση των ενδυμάτων, αλλά και ο τρόπος απόδοσής τους στο υλικό της τέχνης θα αποτελέσουν θέματα συζήτησης με τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές του Μουσείου. Την παρουσίαση διευκολύνουν χρωματιστά εκμαγεία εκθεμάτων, μαρμάρινες επιφάνειες με πειραματική χρήση αρχαίων χρωστικών, εγκατάσταση με πειραματική εφαρμογή τεχνικής ύφανσης κ.ά.

Η θεματική παρουσίαση «Υφάσματα στο υλικό της τέχνης» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 4 Απριλίου 2015, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 40 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook