Το Μουσείο της Ακρόπολης ανακοινώνει ότι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που κάνουν λόγο για κλείσιμο του εστιατορίου του Μουσείου της Ακρόπολης δεν ευσταθούν. Προφανώς πρόκειται για σύγχυση που έχει σχέση με την κατάργηση ή συγχώνευση του ΟΠΕΠ. Το εστιατόριο του Μουσείου, που δεν ανήκει στον ΟΠΕΠ, συνεχίζει να προσφέρει στους επισκέπτες του σε χαμηλές τιμές υψηλές υπηρεσίες όπως πάντοτε. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι το Μουσείο της Ακρόπολης, μακριά από παραδοσιακές αγκυλώσεις, δεν έχει σταματήσει να βελτιώνει την λειτουργία του και να τιμά τους επισκέπτες του. 

Δείτε το πλήρες Δελτίο Τύπου

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την Πανσέληνο του Αυγούστου (24/8) στις 21:00 με συναυλία από τα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων και το εργαστήρι ελληνικής μουσικής, με τίτλο «τραγούδια που γράφτηκαν για το φεγγάρι».

Το Μουσείο θα μείνει ανοιχτό ως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Δείτε το πλήρες Δελτίο Τύπου

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει, από τις 20 Ιουνίου 2010 έως τις 31 Ιανουαρίου 2011, την πρώτη θεματική έκθεση με τίτλο «Περικλής Ξανθίππου».

Στην έκθεση αυτή φιλοξενούνται σημαντικά αρχαιολογικά, επιγραφικά, νομισματικά και ιστορικά τεκμήρια που καταδεικνύουν την πολιτική του μεγάλου Περικλή και βοηθούν στην ερμηνεία της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Φειδία.

Σκοπός της έκθεσης είναι ο επισκέπτης να κατανοήσει καλύτερα τα διάσημα γλυπτά του Παρθενώνα στον τρίτο όροφο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Ακρόπολης ως προϊόν του πολιτικού προγράμματος του Περικλή και της τέχνης του Φειδία.

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την Ημέρα των Μουσείων, 18 Μαΐου 2010, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, διευρυμένο ωράριο πλήρους λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα, με την καθιέρωση της παρουσίασης από τους αρχαιολόγους – φροντιστές των τριών ειδικών μουσειακών θεμάτων και με μουσική συναυλία, 9.00 μ.μ. με 10.30 μ.μ, στον προαύλιο χώρο από την ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε το πλήρες Δελτίο Τύπου