ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την παραμονή των Χριστουγέννων, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018 στις 13:00, ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης καθηγητής Δημήτριος Παντερμαλής θα υποδεχθεί τον Όμιλο των Βρακοφόρων της Κρήτης στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης. Ο Όμιλος των Βρακοφόρων της Κρήτης που φέτος γιορτάζει τα 45 χρόνια από την ίδρυση του,θα ταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να πει τα παραδοσιακά κάλαντα και να δώσει με τους χορούς και τα τραγούδια του μια διαφορετική νότα στο πνεύμα των ημερών.

Από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης θα έχουν την ευκαιρία να δουν με φρέσκια ματιά την περιοδική έκθεση «από την απαγορευμένη πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong», καθώς 12 σημαντικά εκθέματα, λόγω της ευαισθησίας του υλικού που είναι κατασκευασμένα, θα αποσυρθούν και θα αντικατασταθούν με ισάριθμα έργα, αντίστοιχης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Δείτε περισσότερα.

Σχετικό υλικό: Δελτίο Τύπου / Λεζάντες εκθεμάτων / Εικόνες για Τύπο

Φέτος σας περιμένουμε στο Μουσείο Ακρόπολης σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, ειδικά για τους μικρούς μας επισκέπτες, με παιδικά κινητά εργαστήρια από την ομάδα εκπαίδευσης του Μουσείου, χριστουγεννιάτικη μουσική από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, swing πρωτοχρονιάτικες μελωδίες από την κεφάτη μπάντα The Swingin’ Cats και ξεχωριστή συμμετοχή της Κάρμεν Ρουγγέρη που θα αφηγηθεί παραμύθια στα παιδιά.

Σχετικά αρχεία: Δελτίο Τύπου

Το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης για το 2019 είναι εμπνευσμένο από τη διακόσμηση της σίμης, του «Αρχαϊκού Παρθενώνα», που πολλοί ταυτίζουν με τον Εκατόμπεδο των αρχαίων πηγών. Η διακόσμηση φέρει εγχάρακτα και ζωγραφιστά ανθέμια και άνθη λωτού. Ο πρώτος αυτός λαμπρός Παρθενώνας σηματοδοτεί την αρχή της τεράστιας ακτινοβολίας της πόλης της θεάς Αθηνάς και χρονολογείται γύρω στο 570 π.Χ. Το αέτωμα του Εκατόμπεδου βρίσκεται στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης στον πρώτο όροφο. Δείτε το γούρι και άλλες προτάσεις για χριστουγεννιάτικα δώρα.

Σχετικά αρχεία: Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 το Μουσείο Ακρόπολης θα φιλοξενήσει το δραστήριο και έμπειρο Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για μια συναυλία μουσικής δωματίου στην Αίθουσα του Παρθενώνα. Το Μουσείο Ακρόπολης θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό στη μουσική και μουσειακή περιήγηση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου μουσικής δωματίου «Μουσικοί Περίπατοι στα μουσεία». Διαβάστε περισσότερα.

Σχετικά αρχεία: Δελτίο Τύπου

Σελίδες