Ασυνόδευτοι ανήλικοι

Το Μουσείο Ακρόπολης συναντά την Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε μία μακρόπνοη συνεργασία, βασισμένη στην αναγνώριση του δικαιώματος συμμετοχής των ασυνόδευτων ανηλίκων σε δράσεις που προωθούν την κοινωνική συμπερίληψη και την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία μέσα από την παιδεία, τον πολιτισμό, την τέχνη και τη μουσειακή εμπειρία.

Πρώτος καρπός της συνεργασίας αποτελεί η δράση «Τέχνες, τεχνίτες και επαγγέλματα στην αρχαία Αθήνα». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σε μορφή παιχνιδιού αναζήτησης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων. Η δράση, που σχεδιάστηκε και πραγματοποιείται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Ακρόπολης, ολοκληρώνεται με δημιουργικό εργαστήριο.

Τα νήπια και τα μικρότερα παιδιά των Κέντρων Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Φυτά και ζώα γύρω … τριγύρω». Πρόκειται για ένα γοητευτικό ταξίδι στον χρόνο, όπου τα παιδιά ακούνε μύθους και ιστορίες για θεούς και ήρωες, για ιερά δέντρα και φυτά, για ζώα ήμερα και άγρια, και μαθαίνουν να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον.

Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν και οι εκπαιδευτικοί των Κέντρων Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων θα πρέπει να απευθύνουν τα αιτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και στο τηλέφωνο 210 9000 900 - εσωτ. 414.

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας

Η χρήση των δεδομένων σας περιγράφεται στις ρυθμίσεις απορρήτου