19 Μαϊου 2024 -19 Μαϊου 2024

Ένα μυστήριο … ζητά τη λύση του

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Μουσείο προσφέρει την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 μια ψυχαγωγική δράση σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-12 ετών με τίτλο «Ένα μυστήριο… ζητά τη λύση του».

Τα Παναθήναια, η μεγάλη γιορτή για τη θεά Αθηνά, κινδυνεύουν! Ο ιερός πέπλος της θεάς ξεθώριασε, η παράσταση της Γιγαντομαχίας δε διακρίνεται πια. Είναι μεγάλη ανάγκη να βρεθεί ο ένοχος και να αποκατασταθεί η παράσταση για να πραγματοποιηθεί η γιορτή, αλλιώς ο θυμός της θεάς θα πέσει πάνω στους Αθηναίους.

Μέσα από μια φανταστική περιπέτεια τα παιδιά, με τη βοήθεια των αρχαιολόγων, καλούνται να ακολουθήσουν τα στοιχεία που αποκαλύπτουν εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης και να ανακαλύψουν τον δράστη για να σώσουν τη γιορτή. Η γιορτή των Παναθηναίων και η μυθική Γιγαντομαχία ‘ζωντανεύουν’ μέσα από εικόνες και αφηγήσεις και η γνώση γίνεται παιχνίδι.

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ηλικίες Για οικογένειες με παιδιά από 6 έως 12 ετών
Ημέρες

Κυριακή 19/5

Ώρες

10 π.μ. & 1 μ.μ.

Γλώσσα Ελληνικά
Διάρκεια 90 λεπτά
Κόστος Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά. Ενημερωθείτε για το κόστος εισιτηρίων.
Εγγραφή Οι θέσεις εξαντλήθηκαν.
Οδηγίες συμμετοχής

Συνιστάται εγγραφή στο πρόγραμμα πριν την αγορά εισιτηρίου.

Ομαδικές εγγραφές (άνω των 10 ατόμων) δεν γίνονται.

Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση.

ΕΙΚΟΝΕΣ


Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας

Η χρήση των δεδομένων σας περιγράφεται στις ρυθμίσεις απορρήτου