06 Ιουλίου 2024 - 26 Οκτωβρίου 2024

Ιστορίες καθημερινότητας σε μία γειτονιά της αρχαίας Αθήνας

 

Πώς ζούσαν οι κάτοικοι της αρχαίας γειτονιάς που απλώνεται στη βάση του Μουσείου Ακρόπολης; Πώς αντιμετώπιζαν τις καθημερινές ανάγκες τους, εξόπλιζαν τα σπίτια τους, λάτρευαν τους θεούς τους; Ποιες ήταν οι ασχολίες των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών;

Μία ιστορία 4.500 ετών ξεδιπλώνεται στους δρόμους και στα ερείπια των σπιτιών της ανασκαφής, αλλά και στα 1.150 αντικείμενα από τα χιλιάδες που άφησαν πίσω τους οι άνθρωποι που γεννήθηκαν, έζησαν και δημιούργησαν στη γωνιά αυτή της αρχαίας Αθήνας. Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σας περιμένουν να ανακαλύψετε μαζί τους έναν γοητευτικό κόσμο, μακρινό και συνάμα οικείο.

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Αγγλικά Σάββατο, 10:00 π.μ.
Ελληνικά Σάββατο, 12:00 μεσημέρι
Διάρκεια 90 λεπτά
Κόστος Δωρεάν. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά. Ενημερωθείτε για το κόστος εισιτηρίων.
Εγγραφή

Mέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr.

Οι κρατήσεις θα ανοίξουν ως εξής:

  • για τον Ιούλιο από 1/7
  • για τον Αύγουστο από 22/7
  • για τον Σεπτέμβριο από 26/8
  • για τον Οκτώβριο από 23/9
Οδηγίες συμμετοχής

Για την εξασφάλιση της συμμετοχής σας στη δράση, απαιτείται η προμήθεια εισιτηρίου ημέρας με την επίδειξη του κωδικού κράτησής σας στα ταμεία με τη σήμανση 6, 7 και 8, έως και 20 λεπτά πριν την έναρξη του προγράμματος.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας, παρακαλούμε ενημερώστε μας τηλεφωνικώς στο 210 9000900 ή γραπτώς στο [email protected].

Ομαδικές εγγραφές (άνω των 10 ατόμων) δεν γίνονται.

Έως 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση.

Η παρουσίαση πραγματοποιείται με τη χρήση ακουστικών συσκευών (whisper), οι οποίες διατίθενται στο Γραφείο Πληροφοριών με την προσωρινή παράδοση επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης (Δελτίο Ταυτότητας, Δίπλωμα Οδήγησης, Διαβατήριο).

  Ηλεκτρονική κράτηση

ΕΙΚΟΝΕΣ


Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας

Η χρήση των δεδομένων σας περιγράφεται στις ρυθμίσεις απορρήτου