24 Ιουνίου 2022 - 21 Απριλίου 2023

Μια γιορτή για την Αθηνά. Η πομπή και οι αγώνες των Μεγάλων Παναθηναίων

 

Δύο πήλινα αγγεία, που έφτασαν στο Μουσείο Ακρόπολης από το Τορόντο του Καναδά, γίνονται αφορμή να δούμε με φρέσκια ματιά τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη γιορτή της αρχαίας Αθήνας. Τα αγγεία είναι ιδιαίτερα και συνδέονται στενά με την ζωφόρο του Παρθενώνα. Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος και ποια μυστικά κρύβονται στις παραστάσεις που τα διακοσμούν; Πηλός και μάρμαρο αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές των Μεγάλων Παναθηναίων και οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σας περιμένουν στην αίθουσα του Παρθενώνα να τις ανακαλύψετε μαζί τους.

 

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ελληνικά κάθε Παρασκευή, στις 8 μ.μ.
Αγγλικά κάθε Παρασκευή, στις 6 μ.μ.
Διάρκεια 45 λεπτά
Κόστος Δωρεάν. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά. Ενημερωθείτε για το κόστος εισιτηρίων.
Εγγραφή Mέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr ή την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου.
Οδηγίες συμμετοχής

Συνιστάται εγγραφή στο πρόγραμμα πριν την αγορά εισιτηρίου.

Ομαδικές εγγραφές (άνω των 10 ατόμων) δεν γίνονται.

Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Η παρουσίαση πραγματοποιείται με τη χρήση ακουστικών συσκευών (whisper), οι οποίες διατίθενται στο Γραφείο Πληροφοριών με την προσωρινή παράδοση επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης (Δελτίο Ταυτότητας, Δίπλωμα Οδήγησης, Διαβατήριο).

ΕΙΚΟΝΕΣ


Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας

Η χρήση των δεδομένων σας περιγράφεται στις ρυθμίσεις απορρήτου